Vuoden taloyhtiöpuheenjohtaja, Vuoden taloyhtiöteko ja kunniamaininta

Vuoden taloyhtiöpuheenjohtaja, Vuoden taloyhtiöteko ja kunniamaininta

Julkaistu: 30.11.2023

Rauman Kiinteistöyhdistys ry palkitsi Vuoden taloyhtiöpuheenjohtajan ja Vuoden taloyhtiöteon tänä vuonna ensimmäisen kerran. Samassa tilaisuudessa muistettiin kunniamaininnalla vuosikymmeniä raumalaista puutaloyhteisöä luotsannutta Erkki Keskiväliä. Näillä huomionosoituksilla halutaan tehdä näkyväksi usein talkoohengessä taloyhtiöiden hallituksissa tehtävää työtä ja vastuun kantoa yhteisistä asioista.

Vuoden taloyhtiöpuheenjohtaja Tuomo Lassi – As Oy Euran Kotipiha

Lassi toimii taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana vuosina 2000–2005 rakennetun neljän rivitalon yhtiössä, joissa on yhteensä 18 asuntoa.

Tuomo Lassia luonnehditaan vanhan ajan talonmieheksi. 

Tuomo tekee taloyhtiön hyväksi paljon asioita, talkootunteja kertyy paljon erilaisista töistä. Milloin hän tarttuu lapioon, kun pitää löytää vuotava vesiputki, milloin kiipeää välikatolle selvittämään korjaustarpeita. Vie taloyhtiön asioita eteenpäin ja varmistaa, että asiat tulee hoidetuksi. On aktiivinen isännöitsijän suuntaan myös. Tarttuu taloyhtiössä epäkohtiin reippaasti ja vie loppuun aloittamansa asian. Hänellä on myös valtava tietotaito taloyhtiön asioista, on se sitten kiinteistöhuoltoon tai hallintoon liittyvä, niin hän osaa kertoa asioista. Ja sitä mitä hän ei tiedä, ottaa varmasti selvää, perustellaan Tuomo Lassin valintaa.

Tuomo Lassi haluaa olla helposti asukkaiden saatavilla ja ovikello soikin usein ja asukkailla on Tuomolle asiaa. Yhteisöllisyyttä on taloyhtiössä vahvistettu talkoilla, joissa on aina myös oheisohjelmaa ja puheenjohtajan katsaus ajankohtaisiin asioihin.

Tuomo Lassi ja isännöitsijä Jenna Katajamäki kiittelevät molemmat hyvää yhteistyötä ja mutkatonta kanssakäymistä taloyhtiön asioita hoidettaessa.

 

Rauman Kiinteistöyhdistys ry palkitsi Vuoden taloyhtiötekona As Oy Kalliokadun Kulman energiaremontin. Vuonna 1961 rakennetun ja 37 asuntoa ja 4 liikehuoneistoa käsittävän taloyhtiön remontin yhteydessä vaihdettiin parvekeseinän ovet ja ikkunat ja tehtiin lisälämmöneristys 32 parvekeseinään ja tuuletusparvekkeiden yhteyteen. Taloyhtiön puheenjohtajana 20 vuotta toimineen Kai Gustafssonin mukaan remonttia oli suunniteltu jo ennen koronaepidemiaa, joka sitten lykkäsi aloitusta ja samalla kustannukset lähtivät nousuun. Lopulta oli pakko tehdä jotain, kun parvekeovien väljyyden vuoksi lämmönhukka oli jo kovin ilmeinen.

Taloyhtiötä on hoidettu muutenkin suunnitelmallisesti. Hallitus on pitänyt mielessä, ettei asumiskustannukset saa nousta niin, että osakkaat eivät niistä kohtuudella selviäisi.

Rauman Kiinteistöyhdistyksen puheenjohtaja Mikko Vapanen kannustaa muitakin taloyhtiötä energiaremontteihin ja sanoo tämän huomionosoituksen olevan palkinto ja kannustus kaikille energiaremontin tehneille tai sitä suunnitteleville taloyhtiöille.

 

Rauman Kiinteistöyhdistys halusi muistaa kunniamaininnalla As Oy Saaristokatu 3-17 pitkäaikaista puheenjohtajaa Erkki Keskiväliä. Häntä luonnehdittiin puutaloyhteisön kantavaksi voimaksi vuosikymmenien ajan niin kunnossapitäjänä kuin päätöksentekijänäkin.

Taloyhtiö on 8 puutalon yhtiö. Talot rakennettiin alun perin Rauman telakan eli Hollming yhtiöiden toimesta vuonna 1947. Ne rakennettiin telakan omistajien ja työntekijöiden asunnoiksi. Taloyhtiö näistä taloista perustettiin vuonna 1984. Keskivälit muuttivat taloon vuonna 1981 ja Hollmingilla sähkösuunnittelijana työskennellyt Erkki Keskiväli on taloyhtiön perustamisesta asti ollut puheenjohtaja.

Taloissa tehtiin putkiremontti noin 20 vuotta sitten ja samaan aikaan liityttiin kaukolämpöön. Pienenä erikoisuutena Keskiväli mainitsee yhtiön puulämmitteiset saunat, jotka ovat todennäköisesti ainoat laatuaan Raumalla. Puutaloyhteisön yhteisöllisyydestä kertoo se, että saunavuoroja ei erikseen ole. Saunaa voi lämmittää tarpeen mukaan ja huikata sitten naapureillekin, että sauna on nyt lämmin.

 

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.